Klockan

Nu har vi avslutat vårt arbetsområde med division och börjat arbeta med tid (klockan). Idag fick eleverna arbeta enligt kooperativt lärande strukturen ”Inre och yttre cirkel”. Eleverna i den inre cirkeln vände sina ansikten mot eleverna i den yttre cirkeln och bilda par med eleven som stod rakt framför dem. Eleverna i den inre cirkeln satte klockan på en viss tid, eleverna i den yttre cirkeln skulle säga klockslaget till sin kompis mitt emot. Det är roligt sätt att lära sig tyckte barnen.

Nu är det snart jullov och ni får gärna öva på klockan i naturliga sammanhang hemma. Vad är klockan när ni stiger upp? Vad är klockan när ni äter lunch? Vad är klockan när ni ska se på Kalle Anka? Vad är klockan när ni ska åka till gästerna? I skolan kommer vi öva på både den analoga och den digitala tiden. På elevspel.se/matematik kan man också öva på klockan.