Veckan som gått!!

Denna veckan som varit har Antonia legat i magsjuka så vi har varit mycket i helklass. Trots detta så har era barn fixat detta galant. Vi har jobbat  mycket denna veckan med rim på olika vis. Och i Kraft har vi sett på olika filmer både denna och förra veckan som heter vara vänner. De avsnitt vi har sett heter Ida är utfryst, Elliot är ny i klassen, Maria har det jobbigt hemma och Varför är Ville så bråkig. När vi ser på filmen ser vi hur era barnen  reagerar genom deras kroppsspråk och miner och innan lösningen på filmen kommer så stannar vi för att diskutera varför det blir som det blir. Eller om det finns andra saker man kan göra för att det ska bli bättre för barnen i filmen. Ni har väldigt kloka barn som kommer med fantastiska lösningar.

Vi har även haft en riktigt blöt utedag idag men åter igen så har ni duktiga barn som fixade detta. Bra jobbat!! Vi ska vidare diskutera hur och när vi lägger våra utedagar så barnen slipper bli så våta och kalla, mer info om detta kommer.

En superviktig  information som kommer från vår ledning är denna nedan……..

OBS!!!

Nu har vinterkräksjukan tyvärr börjat sprida sig, även här på Emanuelskolan.  Den drabbar olika individer olika hårt, men är oavsett en jobbig sjukdom för alla och  oerhört smittosam. Snälla påminn era barn om att en mycket god handhygien med tvål och varmt vatten är viktig. Handsprit fungerar tydligen inte så bra på detta viruset.

Det är också viktigt att vi kan skicka hem barn fortast möjligt, för att minska spridningen så mycket det går och hoppas på ert samarbete.

Vinterkräksjukan smittar 48 timmar efter sista symptom på kräkning eller diarré och vi hoppas att alla hjälps åt att hålla detta. Barnen ska även kunna äta och orka med i verksamheten innan de kommer tillbaka.

Trevlig helg på er.