Emil i Lönneberga

Förra veckans ledtråd till grej of the week var Sveriges berättartant. Precis som många av era barn gissade så var det vår mycket kända och älskade barnboksförfattare Astrid Lindgren. Vi kommer att jobba med Astrids böcker och karaktärer ett par veckor framöver. Idag fick eleverna möta Emil i Lönneberga och höra berättelsen om när Emil hissade upp lillasyster Ida i flaggstången.

Efter läsningen fick eleverna i uppgift att diskutera likheter och skillnader mellan förr och nu med utgångspunkt i Emil-böckerna. Eleverna hade många tankar.

I kolumnen förr i tiden: dräng/piga, häst & vagn, grusvägar, utedass, oljelampa, söndagskläder mer mera.

I kolumnen nutid: bil, flygplan, asfaltvägar, toalett, mobil, el-lampa, TV, hiss med mera, köpmat/beställa mat.

I den gemensamma kolumnen: säng, kyrka, flaggstång, leksaker, laga mat mer mera.

Avslutningsvis fick eleverna två-och två skriva ner beskrivande ord om Emils personlighet. Detta kommer vi arbeta vidare med under temats gång.