Läsning är så mycket mer än att läsa böcker!

Onsdagen den
7 november kommer vi vuxna tillsammans med era barn anta utmaningen “24 timmars läsning”. Elever och personal i Ivön F-3 får i uppdrag att anteckna/rita/klippa ut allt vi läser under 24 timmar. Vi kommer starta utmaningen onsdag kl. 8.00 och avsluta torsdag 8.00.

Detta kommer vi sedan sammanställa på ett sätt som gör att vi kan se allt vi läser under 24 timmar. Utmaningens syfte är att tydliggöra för eleverna att vi läser i många olika sammanhang i vår vardag samt att inspirera varandra till läsning.

Vad är läsning? Några exempel där vi läser: reklamblad, TV-text, sociala medier, i appar, på skyltar, på förpackningar, inköpslista, önskelista, serietidningar, faktatexter och mycket mer.

Ert barn har fått med sig ett papper hem där han/hon kan fylla i sin läsning, detta pappret vill vi att ert barn tar med sig fredag den 9 november.

Är ni föräldrar med oss? Antar ni också utmaningen?

Ha det fint!
Martina & Louise