Utmaning ”24 timmars läsning”

Vilket fantastiskt resultat vi hade på utmaningen ”24 timmars läsning”! Era barn kom tillbaka till skolan med välfyllda papper. Igår presenterade eleverna för varandra vad de läst under utmaningen.

Hemma hade barnen bland annat läst artiklar, läst på sociala medier, läst på digitala verktyg, på tvättmaskinen, recept, spelinstruktioner, kalas inbjudningar och mycket annat. I skolan läste eleverna arbetsordningen på tavlan, lektionens mål på tavlan, läst bok, läst på mattepapper med mera.

Vi diskuterade och resonera om resultatet, det vi kom fram till var att listan med vad barnen läser på sin fritid är längre än listan på vad de läser i skolan. Alltså är det både bra och kul att vara en duktig läsare och det tränar vi på tillsammans både i skolan och hemma!

Vi önskar ett fortsatt gott samarbete med er kring barnens läsningen.
Martina & Louise